Дегустація кави в резиденції Посла Республіки Індонезія
Кава – це важливий елемент соціальної взаємодії та один із найвишуканіших напоїв у світі. Вона надихає, бадьорить упродовж дня та є чудовим приводом для початку бесіди. Індонезія стала однією з перших у світі країн, поза межами Аравії та Ефіопії, де почали вирощувати каву.
![]() |
![]() |
У вівторок, 23 лютого 2021 року, у приміщенні резиденції Посла Республіки Індонезія провели дегустування кави, участь у якому взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія Юдді Кріснанді, генеральна директорка Міжнародного проєкту «OUTLOOK» Дарія Карякіна, заступниця очільниці дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП» Євгенія Сарнацька, партнери, гості посольства та представники ЗМІ.
![]() |
Відвідувачі переглянули короткометражні фільми про вирощування та виготовлення індонезійської кави, а також послухали про найдорожчий у світі вид цього напою – «копі лувак», який виробляють за участю маленьких тварин – азійських пальмових цивет. Цей елітний сорт вирізняє збалансований м’який смак і делікатна гіркуватість із нотками шоколаду й арахісу.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
На дегустації було презентовано п’ять видів кави з різних регіонів Індонезії. Куштували ароматні напої разом із традиційними смаколиками, зокрема чипсами з плоду меліньйо.
Сьогодні понад 90% індонезійської кави вирощують на маленьких фермах. Значна частина продукції – органічна, і щонайменше 19 фермерських кооперативів та експортерів мають міжнародну сертифікацію на продаж такої кави.