Дегустація кави в резиденції Посла Республіки Індонезія

Кава – це важливий елемент соціальної взаємодії та один із найвишуканіших напоїв у світі. Вона надихає, бадьорить упродовж дня та є чудовим приводом для початку бесіди. Індонезія стала однією з перших у світі країн, поза межами Аравії та Ефіопії, де почали вирощувати каву.

У вівторок, 23 лютого 2021 року, у приміщенні резиденції Посла Республіки Індонезія провели дегустування кави, участь у якому взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія Юдді Кріснанді, генеральна директорка Міжнародного проєкту «OUTLOOK» Дарія Карякіна, заступниця очільниці дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП» Євгенія Сарнацька, партнери, гості посольства та представники ЗМІ.

Відвідувачі переглянули короткометражні фільми про вирощування та виготовлення індонезійської кави, а також послухали про найдорожчий у світі вид цього напою – «копі лувак», який виробляють за участю маленьких тварин – азійських пальмових цивет. Цей елітний сорт вирізняє збалансований м’який смак і делікатна гіркуватість із нотками шоколаду й арахісу.

На дегустації було презентовано п’ять видів кави з різних регіонів Індонезії. Куштували ароматні напої разом із традиційними смаколиками, зокрема чипсами з плоду меліньйо.

Сьогодні понад 90% індонезійської кави вирощують на маленьких фермах. Значна частина продукції – органічна, і щонайменше 19 фермерських кооперативів та експортерів мають міжнародну сертифікацію на продаж такої кави.