Ексклюзивний тур до медоварні «Медовий Спас»

 У суботу, 17 червня 2023 року, співробітники дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП» організували ексклюзивний гастро-винний тур до медоварні «Медовий Спас».

Співробітники дипломатичних представництв у медоварні «Медовий Спас»

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки Вальдемарас Сарапінас із дружиною, співробітники посольств Фінляндської Республіки та Швейцарської Конфедерації, представництв ООН і ЄС.

Вальдемарас Сарапінас, Посол Литовської Республіки в Україні, з дружиною Вітє Сарапінєнє
 
Зліва направо: Тара Сюзанна Кхан, Єва Шмідт та Йоханна Марттіла – співробітниці Представництва ООН в Україні Вітіс Андрюліс, співробітник Посольства Литовської Республіки в Україні

«Медовий Спас» – це одна з перших технологічних медоварень в Україні, яка виготовляє натуральні напої з меду в промислових масштабах. Саме тут запроваджено виробництво автентичного старовинного алкогольного напою з натурального меду, соків ягід і фруктів – сікери. Завдяки оригінальній технології зброджування в напої збережено всі корисні мікроелементи меду та соків, а гармонійне поєднання компонентів надає йому витонченого квіткового аромату й виразного післясмаку.

Співробітники іноземних представництв на виробництві медоварні Другий зліва: Вальдемарас Сарапінас, Посол Литовської Республіки в Україні

Під час екскурсії дипломати мали змогу оглянути виробничий цех і ознайомитися з усіма етапами виробництва напою. Опісля гостей почастували десятьма видами сікери, українськими крафтовими сирами, які виробляють на Сумщині за традиційними французькими технологіями, та фірмовою стравою – душениною (глечик з овочами і м’ясом птиці).

Співробітниці Представництва ООН в Україні на виробництві медоварні Дипломати на території садового центру «ДаЛаС»
Дипломати на дегустації Єва Шмідт із призовою пляшкою сікери
 

Наостанок кожен охочий придбав уподобаний напій, який стане оригінальним подарунком для близьких та знайомих.

 
Співробітники іноземних представництв у медуші – коморі для зберігання меду