Гастро-винний тур дипломатів до медоварні «Медовий Спас»

У суботу, 25 травня 2024 року, співробітники Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв провели ексклюзивний гастро-винний тур до медоварні «Медовий Спас» для співробітників іноземних представництв.

З давніх-давен мед був не лише смаколиком для любителів солодкого, а й запорукою здоров’я, адже активно використовувався нашими пращурами як перший лікарський засіб від будь-яких хвороб. Цю традицію збережено й до сьогодні.

Участь у незабутній подорожі до медоварні взяли Тимчасовий повірений у справах Мексики Франсіско де Паула Кастро Рейносо, Тимчасова повірена у справах Чорногорії Борянка Симічевич, співробітники посольств Данії, Словенії, Фінляндії, Хорватії та Представництва ЄС в Україні.

Дипломати відвідали одну з перших технологічних медоварень промислових масштабів в Україні й оглянули виробничий цех, де виготовляють понад 350 тисяч пляшок сікери на рік.

Сікера — своєрідний алкогольний напій із натурального меду, соків ягід і фруктів прямого віджиму, без додавання цукру і спирту. Цей древній напій відомий ще із часів давніх українців. На території сучасної України виготовлення таких напоїв було надзвичайно популярним. А сьогодні медоварня «Медовий Спас» доклала максимум зусиль для збереження традиції виготовлення автентичного українського напою в поєднанні із сучасними технологіями.

Іноземні гості також ознайомилися з усіма етапами виробництва. А потім відвідали медушу, в якій скуштували три види сікери семирічної витримки. На завершення гастро-винного туру гості продегустували ще вісім видів сікери, посмакували українськими крафтовими сирами та равликами — делікатесною закускою, приготованою за фірмовим рецептом.