Кулінарна візитівка Грузії: відбувся майстер-клас із приготування хінкалі

10 жовтня 2020 року в Спортивно-дипломатичному клубі на Трухановому острові (вул. Труханівська, 1-Г) співробітники ГДІП провели майстер-клас із приготування хінкалі. Участь у кулінарному заході взяли співробітники Посольств Великобританії і Греції.

Хінкалі – гордість і кулінарна візитівка Грузії. Походження страви пов’язують із багатьма легендами. За найпопулярнішою хінкалі вперше було приготовано у Грузії під час битви з персами у горах. Не всі поранені солдати мали змогу повноцінно харчуватися у зв’язку із отриманими травмами. Тоді кухарі придумали нову страву, яка була б легка для споживання та мала цілющі властивості. Так і з’явилися хінкалі, які готували з м’яса баранів, спійманих у горах, а також цибулі, часнику та борошна. Серед усіх інгредієнтів особливу роль має бульйон, адже з додаванням часнику та цибулі він має антисептичний ефект. М’ясо обов’язково рубали на дрібні шматки, змішували із цибулею та часником, а потім відварювали разом у великій каструлі на багатті.

На кулінарному майстер-класі гості поповнили скарбничку своїх кулінарних умінь під керівництвом досвідченого кухаря та приготували перші у своєму житті оригінальні хінкалі – соковиті мішечки з тонкого тіста, з м’ясним фаршем та бульйоном всередині, а також дізналися секрети грузинських спецій і способи їх застосування в кулінарії.

Після приготування колоритної страви кулінари-аматори спробували власноруч приготоване творіння за всіма правилами, адже смакувати страву треба руками, аби не проткнути виделкою тісто і не втратити пряну юшку, а також скуштували суп харчо та традиційний грузинський салат.

Наприкінці кулінарного рандеву гості змогли активно відпочити за власним смаком під час гри у дартс, більярд, аерохокей, стрільби з лука та настільного тенісу.