Майстер-клас із приготування котлети по-київськи
У суботу, 15 лютого, на території Спортивно-дипломатичного клубу ДП «ГДІП» на Трухановому острові (вул. Труханівська 1-Г) відбувся майстер-клас із приготування котлети по-київськи. Кулінарний захід організували співробітники дирекції «Дипсервіс». Майстер-клас відвідали представники Посольства Держави Ізраїль в Україні, Чеського центру в Києві при Посольстві Чеської Республіки в Україні, а також міжнародних організацій «Гертнер Сервіс ҐмбГ» та «Іточу Корпорейшн». Загалом захід відвідало 13 учасників.
![]() |
![]() |
Як відомо, котлета по-київськи – це справжня кулінарна візитівка столиці України, знана своїм вишуканим смаком і ніжною начинкою поміж багатьох іноземних гостей. Ця страва дуже популярна не лише в Києві, а й в українських ресторанах загалом. Ба більше, на неї можна натрапити в меню навіть за кордоном.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Є декілька теорій походження котлети по-київськи. За французькою версією, у ХІХ столітті французький винахідник і ресторатор Ніколя Аппер створив рецепт «котлети де-воляй». Ніжну курячу котлету начиняли комбінацією із яскравих спецій і соусу.
Та як усе ж таки прославилася куряча котлета саме по-київськи? За українською версією, вперше цю страву приготували й подали на стіл 1918 року в Києві, у часи гетьмана Павла Скоропадського, проте тоді вона не здобула визнання серед гурманів. І лише в 1947 році на прийнятті з нагоди повернення українських делегатів із Парижа подали курячі котлети, фаршировані вершковим маслом. Нова страва припала до душі керівництву республіки, після чого «котлету по-київськи» стали повсюдно додавати до ресторанних меню.
Учасники майстер-класу опанували один із рецептів приготування цієї страви й переконалися у вишуканості поєднання ніжного курячого філе з вершковим маслом, що вкупі утворюють бездоганний смак.
Після дегустації смакоти власного приготування гості насолодилися прогулянкою на території Спортивно-дипломатичного клубу ДП «ГДІП». Окрім цього, кулінари-аматори також долучилися до активного спортивного дозвілля: грали в настільний теніс, настільний футбол, аерохокей, вуличні шахи, нарди, стріляли з лука.
![]() |
![]() |
![]() |
Спортивно-дипломатичний клуб ДП «ГДІП» – це справжня оаза для комфортного відпочинку на мальовничому березі Дніпра в Києві. До послуг гостей, окрім спеціально обладнаного місця для гри в пінг-понг, стадіону й спортивного майданчика, десять комфортабельних номерів мініготелю із сучасним інтер’єром, ресторан, велопрокат, квадроцикл і гольф-кар, палиці для скандинавського ходіння й знаряддя для стрільби з лука.