Майстер-клас із приготування печені по-домашньому
У суботу, 18 липня, на території Спортивно-дипломатичного клубу ДП «ГДІП» на Трухановому острові (вул. Труханівська, 1-Г) провели майстер-клас із приготування печені по-домашньому. Кулінарний захід організували співробітники дирекції «Дипсервіс» для членів Первинної профспілкової організації іноземних Представництв в Україні.
![]() |
Важко сказати, хто й коли придумав цю смачну страву, але готують її чи не в усіх країнах світу. В українській культурі приготування печені посідає особливе місце, адже на відміну від інших популярних народних страв, печеня завжди мліє в пічці (яка в давнину була майже в усіх українських хатах).
Є різноманітні способи приготування печені, і в кожному – свій секрет, проте за загальною традицією їсти страву треба одразу після того, як горщик дістали з печі.
![]() |
Печеня – страва з картоплі та запеченого чи смаженого м’яса. Спочатку на пательні підсмажували м’ясо (здебільшого свинину) із цибулею, після того вже в горщику тушкували з корінням і спеціями. За смаком до інгредієнтів іноді додавали сметану, квас або сироватку. Печеня завжди прикрашала стіл під час усіх урочистих гостин, окрім днів посту. З роками страва зазнала різних модифікацій. Сьогодні українські господині готують печеню з додаванням помідорів або домашнього соусу.
Під час майстер-класу гості дізналися, які інгредієнти входять до класичного рецепту печені по-домашньому, спробували свої сили в її приготуванні, а відтак скуштували результат.
![]() |
Після дегустації кулінари-аматори долучилися до активного спортивного дозвілля, яке завжди до послуг гостей у Спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП»: стріляли з лука, каталися на гольф-карі, грали в настільний теніс, шахи тощо.
![]() |
![]() |
![]() |