Зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Італії П’єром Франческо Дзадзо
У понеділок, 15 квітня 2024 року, у Посольстві Італійської Республіки в Києві відбулася зустріч Надзвичайного й Повноважного Посла Італії П’єра Франческо Дзадзо з генеральним директором ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» Павлом Кривоносом.
На події від посольства також були присутні адміністративний аташе Андреа Мазотіна та перекладачка Ірина Півненко. До перемовин від ДП «ГДІП» долучилася також радниця генерального директора з загальних питань Владлена Коцюба.
У межах робочого візиту сторони обговорили перспективи подальшої співпраці між ДП «ГДІП» і Посольством Італійської Республіки в Україні.
Пан Посол подякував Павлові Кривоносу за організацію нещодавньої велосипедної екскурсії та зазначив, що охоче прилучався б до всіх заходів, які організовує ГДІП, проте, зважаючи на напружений робочий графік, не завжди може.
Принагідно Павло Кривонос вручив Надзвичайному й Повноважному Послу фірмові видання ГДІП: науковий щорічник «Україна дипломатична» та книгу «Дипломатична кухня».
![]() |
Пан Дзадзо подякував і зазначив, що однією з особливостей італійської кухні є те, що кожен регіон країни має свої кулінарні традиції. Оскільки ж регіони України теж можуть похизуватися унікальними рецептами, то, на думку пана Посла, цікаво було б зібрати рецепти з кожної області України в одному виданні. Він додав, що важливим для кожного регіону України має бути пошук тих харчових продуктів, що будуть унікальними та високоякісними, як це відбувається в Італії.
Павло Кривонос також розповів про проведення на території Спортивно-дипломатичного клубу ДП «ГДІП» кулінарних майстер-класів для представників дипломатичного корпусу, їхніх родин і співробітників і зазначив, що такі заходи мають особливо великий попит у чоловіків і дітей.
Наприкінці зустрічі пан Посол подякував генеральному директору ДП «ГДІП» за кадрове обслуговування працівників Посольства Італійської Республіки в Україні. Сторони висловили сподівання на плідне продовження співпраці.